Om oss

Smartec AS ble etablert desember 2011 og er det selskapet i Norge med lengst erfaring innen ledelyssystemer som bidrar til en optimal selvberging i tunneler, byggverk og offshore-industri. I et voksende marked innenfor samferdsel har vi valgt å spesialisere oss på vei, jernbane og metro. Vi har fokus på å levere markedets beste løsninger for tunneler og systemer under bakkeplan.

Våre systemer er både kostnadseffektive, miljøvennlige, og funksjonelle. Vi tar sikkerhet på alvor, og våre produkter er meget robuste og tilfredsstiller alle markedets krav til nød- og ledelyssystemer.
Vi jobber hardt for å være en pålitelig og solid leverandør for våre kunder og samarbeidspartnere og vi har en visjon om å bli markedsleder innen ledelys- og evakuering systemer for tunneler. Dette blir vi gjennom å levere et moderne og fremtidsrettet produkt, hvor det legges spesiell vekt på selvbergingsprinsippet.

For å kunne gi våre kunder den beste og mest effektive løsningen, involverer vi oss tidlig i planleggingsfasen. Vår erfaring og kompetanse i planlegging, design, prosjektering og installasjon stilles til disposisjon for våre kunder gjennom hele prosessen.

Om ledelys i tunnel

Hva må til for å gjøre redning mer effektivt ved tunnelbranner? Forskere har undersøkt hvordan 80 forsøkspersoner utstyrt med VR-briller reagerte i en virtuell tunnelbrann. Konklusjonen er at enkle grep kan redde liv.

Forskning viser at ledelys er et effektivt redningstiltak og at Norske tunneler bør utstyres med lyslist på veggen. Ledelyslist anbefales plassert omtrent en meter opp fra bakkenivå.

Ledelyslist i kombinasjon med andre teknologier som lyd vil korte ned tiden det tar å bevege seg i riktig retning ved en evakuering. Dette støtter dermed selvredningsprinsippet.

 

 

LogoPiler

Telefon: +47 46 40 98 97
E-post: post@smartec.no
Adresse: Eikveien 5, 1807 Askim
Foretaksnummer: 914 306 116

KONTAKT OSS

Personvern

Design, utviking og CMS av Bonefish.no

LogoPiler

Telefon: +47 46 40 98 97
E-post: post@smartec.no
Adresse: Eikveien 5, 1807 Askim
Foretaksnummer: 914 306 116

KONTAKT OSS

Personvern

Design, utviking og CMS av Bonefish.no